Kost- og måltidspolitik

Kost- og måltidspolitik

Kost- og måltidspolitik

Vi opfordrer til, at børnene har en varieret madpakke med, som indeholder rugbrød eller grovboller. Frugt og grønt, som er skåret i mindre stykker, så det er let for barnet at tage madpakken frem i løbet af dagen - og spise i små portioner.

Bestyrelsen har fravalgt at indføre frokostordning i Grønnegården.

Der er mange holdninger til, hvordan sundhed forvaltes i en institution. I Grønnegården tages der udgangspunkt i sundhedsstyrelsens anbefalinger, og det er dem, der henvises til, når vi taler med forældre om børns kostvaner.
Det er bestyrelsen og personalets holdning, at forældrene selv bestemmer , hvad de giver deres barn med. Vi kan kun vejlede. Vi ønsker ikke, at barnets madpakke indeholder bolsjer eller anden form for skik.
Til fødselsdage og i forbindelse med traditioner ser vi bort fra sundhedsstyrelsens anbefalinger. Vi mener, børn skal stifte bekendtskab med en nyanceret verden, hvor der er fristelser alle steder. I børnehaven serverer vi kun børneportioner.
Vi er en dansk institution, og vi servere dansk mad - det er op til forældrene, at vælge det mad barnet må spise, vi respekterer forældrenes valg.

http://altomkost.dk/raad-og-anbefalinger/

http://altomkost.dk/raad-og-anbefalinger/de-officielle-kostraad/ 

http://www.altomkost.dk/Fakta/Sukker/forside.htm 

http://sundemadpakker.dk/

http://www.arla.dk/